Om kursen

Vill ditt agila team förbättra förståelsen och tillämpningen av SAFe (Scaled Agile Framework)? Är ni nyfikna på att införa SAFe eller är ni ett team som redan arbetar med SAFe och vill ha en djupare insikt i hur du kan få det att fungera smidigt? Då är denna simulering perfekt för dig och ditt team. Kursen skräddarsys efter deltagarnas kunskapsnivå och specifika behov för att säkerställa att ni får ut maximalt värde av utbildningen.

Kursen riktar sig till:

 • Team som önskar utveckla en praktisk förståelse för vad SAFe innebär i verkliga situationer.
 • Dig som är chef eller teamledare och som vill lära dig mer om SAFe samt få kunskaper om hur du implementerar och använder det effektivt i ditt team och din organisation.
 • Dig som arbetar i team och vill lära dig hur du kan tillämpa SAFe-principerna för att optimera ditt arbete och samarbete inom ramen för den agila ramverket.

Kursen går igenom

I denna SAFe-simulering med fyra omgångar kommer du att delta i olika roller inom det simulerade företaget Fly4You, där varje roll ger unika insikter och utmaningar för att förstå och tillämpa SAFe-principer i praktiken. Syftet med arbetet är att omsätta affärsmålen och milstolparna till fungerande produkter, vilket möjliggör att de affärsmål som fastställts av VD kan uppnås.

Precis som i verkliga livet kommer du att ställas inför motstridiga företagskrav och mål från olika affärsområdeschefer. Utmaningen blir att hantera och prioritera kraven med tillgängliga resurser.

IT-organisationen måste också göra investeringar för att skala upp och stödja företagets rörlighet genom att implementera ny teknik. Samtidigt som affärsmålen förverkligas, kommer ditt team att behöva anpassa sig till dessa nya "skalade agila arbetssätt", vilket ytterligare ökar kraven på begränsade resurser.

Inga förkunskaper krävs.

  Det här lär du dig

  • Hur kan vi organisera program för digital omvandling?
  • Vilka är de viktigaste delarna i en SAFe®-strategi?
  • Hur kan SAFe®-principerna gynna organisationen?
  • Vilka konsekvenser har detta arbetssätt för en organisation och hur kan vi hantera detta?
  • Hur involverar man alla intressenter när man "implementerar" detta arbetssätt?

  Specifika resultat

  • Hur definierar man ett strategiskt tema?
  • Hur prioriterar man funktioner och möjliggörare i en programbacklogg?
  • Hur förbereder man sig för en framgångsrik PI-planering?
  • Hur man genomför en PI-planering?
  • Hur involverar man affärsroller i denna process?
  • Hur förbereder man en programstyrelse?
  • Hur arbetar man med flera team som fokuserar på samma resultat?
  • Hur kan man vara flexibel och skalbar när man bygger nya system och tjänster?
  • Hur implementerar man en SAFe®-kultur i en organisation?

  Kursledare

  Carin Norling
  Head of Zington Quality

  Carin har under många år varit verksam i flera olika roller. Hon har tidigare varit operativ som testledare och testare i agila team och projekt. Under de senaste 10 åren har hon stöttat och coachat organisationer och individer inom kvalitetssäkring. Carin började sin IT-karriär som utvecklare men fann snabbt sitt kall inom just test och kvalitetssäkring. Eftersom hon brinner för just detta har hon under alla år fortsatt att utvecklas inom området.

  Läs mer

  Linda Ohlsson
  Testledare/ Kvalitetscoach

  Linda är testledare och kvalitetscoach med mer än 25 år inom test och QA. Hon har bred kunskap och erfarenhet av agila metoder och drivs av nyfikenhet och att skapa förutsättningar för att team ska utvecklas.

  Läs mer

  David Carell
  Affärsledare Agil kvalitetssäkring & Kvalitetscoach

  David har över 10 års erfarenhet att arbeta med och implementera olika agila arbetssätt så som Scrum, Kanban & SAFe. Drivs av att hela tiden lära sig mer och hitta nya synsätt på problem.

  Läs mer

  Leif Andersson
  Affärsledare, Konsult & Utbildare

  Leif är en erfaren och omtyckt lärare och konsult med över 30 år inom IT. Leif har utbildat i bl a BRM, OBM, DevOps, Lean IT, ITIL och ledarskap samt har 15 års erfarenhet av affärssimuleringar som Apollo 13, Marslander, Fly4you m.fl.

  Läs mer

  Välkommen till Zington

  Kursen hålls på plats i centrala Stockholm. Om du önskar en digital kurs maila oss på academy@zingtongroup.com. 

  På Zingtons kontor på Birger Jarlsgatan 9 i Stockholm kommer du få njuta av fina lokaler, fika och lunch.

  Besök zingtongroup.com