29 september - 1 oktober 2023Marstrands Havshotell

Välkommen till Zingtons konferens 2023!

Är du redo för en oförglömlig helg tillsammans med alla kollegor på Zington? Den 29 september tar vårt abonnerade Zington-tåg oss ner till västkustens gräddhylla och den vackra kuststaden Marstrand! 💙

🚉 Resan mot västkusten börjar fredag morgon. När vi kommer fram välkomnas vi till Marstrands Havshotell som vi har för oss själva hela helgen. Här ser vi fram emot en helg fylld av minnesvärda aktiviteter, god mat och dryck, underhållning, dansgolv som bara Zington kan leverera, inspirerande föreläsare, vacker natur med sol eller mysigt höstrusk, tid för återhämtning och det bästa av allt - massor av härligt häng tillsammans! Zingtåget tar oss tillbaka till Stockholm på söndagen och vi anländer till Centralstationen vid 15.30. 

Aktiviteter lördag eftermiddag

Under lördag eftermiddag kommer aktiviteter stå på schemat. Starttider varierar något mellan aktiviteterna, men de kommer att pågå under intervallet 12.30-17.30. Mer information om din aktivitet hittar du i den Outlook-bokning du fått i din kalender den 30 september.

Notera att ett stycke med “Att tänka på” har lagts till under några av aktiviteterna. Om ingen text står, finns det inget särskilt du behöver ta hänsyn till.👇

Ribbåt med dryck & ostron på Käringön

Kombinera en fartfylld ribbåtstur med ett utsökt stopp i den mysiga sjöboden Karingo. Vi utgår från Marstrand och tar oss längs med Bohusläns vackra kust. Vi glider genom Marstrand, Kyrkesund och Mollösund innan vi tar oss västerut mot Käringön. Här stannar vi för ett besök på Karingo där vi kommer få en presentation om ostron, lära oss hur man öppnar ett ostron och avnjuta det tillsammans med god dryck.

Ribbåt rekommenderas inte om du är gravid.

Att tänka på

- Bekväma skor såsom sneakers eller gympaskor.

- Flytoveraller finns till samtliga. Dessa ska värma bra. Undvik att ha en stor jacka.

- Skidglasögon finns till samtliga. Vanliga glasögon får plats under.

- Tänk på att inte ha några lösa föremål som riskerar att flyga av under ribbturen (såsom t.ex. keps).

- En mindre väska ska gå bra att stuva in i ribben om så önskas, men undvik större väskor.

Hummerfiske på premiärhelgen

Häng med ut på havet och leta efter havets svarta guld – hummern! Vissa saker kan man bara göra en viss tid på året, det är det som gör dem så exklusiva. Vi har prickat in premiärhelgen för hummerfiske på Västkusten och hoppas på rejäl fiskelycka!

Vi åker ut och vittjar hummertinorna och får under tiden ta del av skepparens kunskaper, hummerfiskets hemligheter och Marstrands historia.

Vattnet runt Marstrand är erkänt för sitt fina hummerfiske och det är ingen tillfällighet att de vassaste hummerfiskarna bor här. Du får uppleva både den vackra skärgårdsmiljön och hummerfisket på nära håll, och behöver inte vara inbiten fiskare för att fascineras av ”havets svarta guld”.

Att tänka på

- Bekväma skor och kläder efter väder.

- Det finns flytdräkter, galonställ och flytvästar. Det går även bra att ha med sig ett eget ställ.

Ridning & gofika på Tofta herrgård

Följ med på en ridtur i de vackra omgivningarna kring anrika Tofta herrgård och Tofta naturreservat, en omgivning som är en naturupplevelse i sig. Vi rider på islandshästar genom skog och längs strandkanten med vacker utsikt.

Stallet ligger beläget på Tofta herrgård, i ett unik k-märkt stall omgivet av en vacker kustmiljö. På herrgården får vi efter ridturen njuta av en gofika.

Hästarna är trygga och säkra och valet av häst anpassas efter din erfarenhetsnivå. Det går bra att vara nybörjare. Maxvikt för denna aktivitet är 85 kg.

Att tänka på

- Bekväma kläder, byxor utan söm.

- Skor med klack.

Ostronöppning & guidad tur på Carlstens fästning

Kombinera eftermiddagen med att upptäcka Marstrand och öppna ostron på mysiga Grand Hotel, självklart får du avnjuta ostronen tillsammans med god dryck. Välj om du vill inleda eftermiddagen med en guidad tur på Carlstens fästning eller upptäcka Marstrands pittoreska gator på egen hand.

Om du väljer den guidade turen tas du med på en tidsresa som du sent kommer att glömma. En guidad tur på Carlstens fästning är en spännande färd som tar dig tillbaka till svunna tider med makalösa historier om fångar och det hårda livet på fästningen.

Om du hellre vill upptäcka Marstrand på egen hand finns det flera vackra promenadstråk. Promenaden runt hela Marstrandsön är en sträcka på ca 5 km som bjuder på en enastående utsikt över den Bohuslänska skärgården.

Efter den valfria upptäcktsfärden ansluter vi till Grand Hotel. Här kommer vi få höra mer om ostronets historia och lära oss hur vi kan briljera när vi öppnar ostron. Det kommer även att bjudas på god bubblig dryck.

Segling på FarEast med skeppare

Gör dig redo för en spännande eftermiddag på havet och lär dig konsten att segla av en skicklig skeppare! Tillsammans med 4-5 kollegor kommer ni att segla i en Fareast 28, som är en lätthanterlig segelbåt och passar både nybörjare såväl som vana seglare. När ni har blivit lite varma i kläderna kommer vi att köra seglingsrace mot kollegorna i de andra båtarna. Må den bästa besättningen vinna!

Att tänka på

- Bekväma kläder och skor.

- Regnkläder om så önskas, annars finns det dräkter och flytvästar.

Matlagning med mästerkock i Marstrands Sjöbod

Laga mat tillsammans med en mästerkock! Richard Waje är en erkänd Marstrandsprofil, krögare och prisbelönad kock som du bland annat stött på i tv-programmet Kockarnas kamp. I Marstrands sjöbod, belägen i Marstrands gamla fiskhamn med havet och bryggan utanför dörren, kommer vi att laga mat med smaker från havet och ta del av en kocks hemliga matlagningsknep. 

Marstrands havskur med spabehandling

Unna dig en härlig eftermiddag med avkoppling i hotellets spa. I spa:t råder en lagom blandning av stillhet med återhämtning och skönt häng med lagom puls. Här finns det tillgång till jacuzzis, ångbastu, saltbastu, inomhuspool, relax-avdelning och bastuflotte med möjlighet att doppa sig i havet. Du får också ta del av en spa-ritual inspirerad av naturen med ett val av ekologiska produkter. Du har också möjlighet att boka in en 25-minuters spabehandling.

Aktiviteter lördag morgon
Vad är Caring för dig?

Välj hur du vill starta din morgon! Vi börjar konferenspasset 09:00 i Blå Salen, men innan dess kan du själv välja hur du vill ladda upp för dagen. Här tipsar vi om några alternativ.

  • Sov ut – Passa på att njuta av hotellets fina rum och sköna sängar.
  • Långfrukost – Testa hela frukostbuffén eller sippa på morgonkaffet länge länge. Frukosten är öppen 07:00-09:00.
  • Promenad – Vi möts i receptionen kl 07:15 för en halvtimmes promenad i skönt tempo. Susanne Öberg Carlsson kommer leda den gemensamma promenaden.
  • Joggingtur - Vi möts i receptionen kl 07:15 för en joggingtur på cirka 30 minuter. Mikael Jonsson kommer leda den gemensamma löpturen och passet kommer anpassas till nivå.
  • Havsbad – Vad är väl ett bättre sätt att vakna till på än ett uppfriskande dopp i havet? Vid Hedvigsholmens badplats ett stenkast från hotellet kan du kliva i havet från bryggan. För er som vill ta ett gemensamt dopp kan ni kl 07:15 möta Christian Planebrink vid receptionen. 
  • Spa – Är havet för kallt för dig kan du istället sjunka ner i poolen eller en av utomhustunnorna i hotellets spa som är öppet 07:00-08:30 denna morgon.
  • Gym – Kickstarta dagen med ett träningspass. Gymmet är öppet från 05:00.
  • Yoga - En mjuk start på dagen med 45 minuter Yinyoga, 07:15-08:00. Vi har bokat hotellets yogasal med instruktör för en mjuk klass där vi fokuserar på att släppa muskulära spänningar, mjuka upp fascian och öka lymfflödet i kroppen. Det är en stillsam klass som passar alla, oavsett ålder eller tidigare erfarenheter. Du kommer starta denna klass i en liggande/vilande position innan vi sedan mjukt rör kroppen genom positioner som successivt kommer öka din energi och lämna dig redo för dagen. Samling i yogasalen strax innan 07:15, i hotellets spa-del.

Marstrands Havshotell

Marstrands Havshotell ligger på den yttersta kajen med utsikt över havet och Marstrandsön. Hotellet är abonnerat för oss hela helgen! Precis intill hotellet går linjefärgan över till Marstrandsön som tar 2 minuter och avgår regelbundet.

Arrangeras av

Felicia Falck
felicia.falck@zingtongroup.com

+46704283893

Alexandra Norderborg
alexandra.norderborg@zingtongroup.com

+46760614840

Linn Hodell
linn.hodell@zingtongroup.com

+46761040922

Mikael Jonsson
mikael.jonsson@zingtongroup.com

+46708865423