Anmäl dig till webbinariet

Välkommen till webbinarium om tillgänglighet med Zington och Accessibility Cloud

Den 28 juni 2025 blir digital tillgänglighet ett krav för alla företag enligt en ny lag. Men vad betyder det?

Digital tillgänglighet handlar om att inkludera alla användare, oavsett funktionsvariation eller annan begränsning. Genom att uppfylla dessa krav kan du inte bara undvika böter och juridiska påföljder, utan också öka din kundbas och bygga lojalitet. Under detta webbinarium (två tillfällen, den 16 och 26 maj) kommer Veronica Wallström, Head of Design på Zington och Jan Lundin, Grundare & VD på Accessibility Cloud berätta mer.

Under webbinarierna kommer du få mer kunskap om: 

  • Vad är tillgänglighet?
  • Vad innebär lagen?
  • Vilka berörs?
  • Hur ser vi till så att vi följer lagen?  
  • Hur man kommer igång
  • Hur arbetsprocessen ser ut
I anmälan får du gärna ställa frågor som vi kommer besvara under webbinariet. 

Vi har planerat in två datum för webbinarier: 
16 Maj kl 08.00 - 09.00
26 Maj kl 12.00 -13.00

Om du inte har möjlighet att gå får du gärna kontakta oss så kan vi se till så att du kan ta del av informationen. 

Anmäl dig till webbinariet

Läs mer och kontakta oss

Du kan läsa mer om tillgänglighet på Zingtons hemsida (ny flik) och läsa mer om Accessibility cloud på deras hemsida (ny flik)

Om du vill komma i kontakt med oss är det enklaste sättet att skicka ett email till Veronica Wallström och Jan Lundin

Vilka är vi?

Veronica Wallström
Head of Design på Zington

Veronica är VD på Zington Digital Design, en konsultbyrå i Stockholm med syfte att stärka kunders varumärkesupplevelse med digital design. Leder Zingtons designteam och hjälper kunder som Tele2, Apollo, Telia och Husqvarna (för att nämna några) och har arbetat som UX/UI-designer och Lead designer i över 15 år. Med erfarenheter från både små och stora byråer/företag i Sverige och USA, några av de platser där jag tidigare har jobbat är Digital Kitchen, R/GA, Your Majesty, Adore You, Aftonbladet, Nobia, Expressen, TV4 / C More och UC.

Läs mer

Jan Lundin
Grundare & VD på Accessibility Cloud AB

Jan är grundare till Accessibility Cloud. Det är en helt ny digitalplattform för att förbättra tillgängligheten på internet som ger dig verktygen för att göra din webbplats tillgänglig och möta de nya lagkraven. Tidigare var Jan VD för Funka Nu AB som är världsledande på digitaltillgänglighet och en av pionjärerna att verka för digital tillgänglighet. Funka är bl.a. rådgivare till EU och är grundare av IAAP Nordic, International Association of Accessibility Professionals.

Jan har haft många ledande befattningar i följande sektorer: webbtillgänglighet, reseindustrin, e-Commerce. Hållbarhet- och demokratifrågor ligger Jan varmt om hjärtat och han varit initiativtagare och engagerad flera internationella utvecklingsprojekt inom dessa områden. Jan’s erfarenhet sträcker sig från stora globala företag till att som entreprenör starta utveckla egna verksamheter. grundare av fler och framgångsrikt sälja en e-handelsstartup. Signifikativt har varit att utmana befintliga aktörer genom, genom innovation, nya samarbeten och nya affärsmodeller. Jan är även ofta inbjudan som talare inom sina specialist områden på konferenser internationellt.

Läs mer

Anmäl dig till webbinariet